Yuri Andonakis

ARTS
SPECIALIST HUISARTSGENEESKUNDE

Graag wil ik mij aan u voorstellen…

Mijn naam is Yuri Andonakis. Ik ben de (huis)arts die de zorg levert in Meraki Health Care.

Ik ben van gemengde afkomst met een Griekse vader en een Nederlandse moeder. Op multiculturele wijze ben ik in de stad Groningen opgegroeid.

In mijn tienerjaren was ik actief als topsporter. Ik deed aan atletiek en heb met de onderdelen kogelstoten en kogelslingeren meerdere (internationale) jeugdoverwinningen behaald. Helaas was ik wegens een ernstige blessure genoodzaakt om met deze topsport te stoppen.

Met passie voor sport en het menselijk lichaam ben ik fysiotherapie gaan studeren. Tijdens deze studie ontwikkelde bij mij echter de behoefte om meer zorg te kunnen bieden aan de patiënten. Dit heeft mij bewogen om ook geneeskunde te gaan studeren.

Met het eerste jaar van de co-schappen in het Universitair Medisch Centrum Groningen heb ik een goede academische en theoretische basis gelegd waarna ik vol enthousiasme het tweede co-schapjaar kon voortzetten op Curaçao. De zaadjes werden gezaaid…..

Naast mijn passie voor sport heb ik altijd een passie gehad voor creatief knutselen, creëren, perfectioneren en werken met mijn handen….dit bracht mij richting de plastische chirurgie. Een zeer mooi vak waarbij (chirurgische) ingrepen met oog voor detail en aandacht voor de patient plaatsvinden.

Ter afsluiting van de geneeskunde studie heb ik onderzoek gedaan binnen de plastische chirurgie en heb ik een artikel gepubliceerd in het toonaangevende vakblad Annals of Plastic Surgery. Klik hier om het artikel te lezen.

Na een cumlaude afronding van de geneeskunde studie heb ik op de chirurgische afdeling van een ziekenhuis gewerkt. Op een gegeven moment begon Curaçao weer aan mij te trekken; binnen korte tijd bevond ik mij weer op het eiland. Ditmaal werkend als huisarts in een praktijk in Punda.

De diversiteit binnen de huisartsgeneeskunde en met name het persoonlijke en duurzame contact met de patiënten waren een nieuwe ervaring; nooit eerder had ik overwogen om huisarts te worden. Na een jaar in Punda gewerkt te hebben ben ik teruggekeerd naar Groningen om aan de driejarige specialisatie huisartsgeneeskunde te beginnen.

Tijdens deze specialisatie heb ik extra verdieping en werkervaring opgedaan binnen de sportgeneeskunde en zorg voor de patiënt in zijn stervensfase cq. palliatieve zorg.

Als huisarts heb ik in Nederland op diverse locaties gewerkt; afgewisseld met periodes op Curaçao.

Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om mij te vestigen op Curaçao en mijn deuren voor u te openen….

Welkom bij Meraki Health Care.